Volledig scherm
Het Klaus Ross Center © ANP

Justitie wil Belgische patiënten Ross opgraven

DEN BOSCH - De Duitse justitie wil de lichamen opgraven van zes Belgen die patiënt waren van de omstreden natuurgenezer Klaus Ross. Dat hebben Belgische media zaterdag gemeld.

De Duitse justitie wil onderzoeken of hun dood veroorzaakt is door de middelen die Ross hun had toegediend. Volgens de Belgische mediaberichten wil justitie van in totaal 69 overleden patiënten achterhalen of hun dood te wijten is aan de omstreden kankertherapie. Behalve de zes Belgen zou het gaan om 63 Nederlanders.

De Nederlandse en Duitse autoriteiten hebben eerder deze maand laten weten dat er na een oproep aan (oud)patiënten 26 meldingen waren binnengekomen. Verder doen ze geen mededelingen over de kwestie.

Mogelijkheid
Forensisch patholoog Pieter van Driessche legt vandaag in het Brabants Dagblad uit waarom het zin heeft de lichamen op te graven. ,,Je kunt een stoffelijk overschot onderzoeken op de bijwerkingen van glucoseblokkers. Maar je moet ook andere doodsoorzaken uitsluiten.'' Of de mogelijke emoties die het openen van een graf losmaakt, de poging waard zijn? Van Driessche: ,,Ik doe mijn werk met een missie: iedereen dient met waarheid en eerlijkheid het leven te kunnen verlaten. Als er een mogelijkheid is om vragen rond de dood van iemand uit te wissen, dan moeten we dat altijd doen."

Volg het laatste nieuws over de kliniek van Klaus Ross via bd.nl/klausross

Volledig scherm
Klaus Ross © Klaus Ross Center