Volledig scherm
PREMIUM
René Peters, CDA-Tweede Kamerlid en oud-zorgwethouder van Oss snapt heel goed hoe gemeenten struikelen over de jeugdzorg. © foto Jeroen Appels/Van Assendelft

Kamerlid en oud-wethouder Oss: ‘Jeugdzorgtaak teruggeven aan het rijk, dat kan natuurlijk niet’

OSS - Als oud-zorgwethouder van Oss snapt Tweede Kamerlid René Peters heel goed hoe gemeenten struikelen over de jeugdzorg. ‘Ze moeten meer geld krijgen, maar de taak teruggeven aan het rijk, dat kan natuurlijk niet’.

Ja hoor, hij wil best reageren op het rumoer rondom de jeugdzorg, CDA-Tweede Kamerlid René Peters, voorheen zorgwethouder in Oss. Hij was er in 2015 bij toen het rijk de jeugdzorg op het gemeentelijk bordje legde. En hij geeft het meteen maar toe: ,,Op een congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten riepen we met zijn allen, nou ja 98,8 procent, dat we dat konden die jeugdzorg. En nog goedkoper ook dan het rijk.”

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.