Volledig scherm
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg (hier tijdens een eerder debat over de financiële compensatie voor Q-koortsslachtoffers) moet van de SP uitleg geven over de zorg aan Q-koortspatiënten. ANP BART MAAT © ANP

Kamervragen over slecht scorende zorg aan Q-koortspatiënten

DEN HAAG - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) moet reageren op onderzoek waaruit blijkt dat veel Q-koortspatiënten ontevreden zijn over de zorg. SP-Kamerlid Henk van Gerven wil onder meer weten wat de minister gaat doen.

Zo'n driekwart van de Q-koortspatiënten is ontevreden over de zorg, bleek uit onderzoek van Erasmus Medisch Centrum.  Mensen vinden bijvoorbeeld dat er te weinig kennis over Q-koorts is, dat er geen begrip is en dat de zorg te laat of helemaal niet komt.

Op deze, en andere uitkomsten van het onderzoek, wil Kamerlid Van Gerven een reactie van minister Bruno Bruins. ,,Wat gaat u doen om deze problemen spoedig op te lossen?", wil de SP’er verder weten.

Nascholing

Van Gerven wijst er in de schriftelijke vragen op dat ook zorgverleners in het onderzoek over Q-koorts bevraagd zijn. Zij adviseren onder meer een goede nascholing voor artsen. Ook zou er een expertisecentrum moeten komen en een betere samenwerking tussen zorgverleners. De SP wil bijvoorbeeld weten of de minister deze aanbevelingen overneemt.