Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Kan één gasfles voor zoveel gevaar zorgen dat ontruiming van woningen nodig is?

EINDHOVEN - Een roodgloeiende gasfles zorgde maandagochtend voor de ontruiming van acht woningen aan de Braambesweg in Eindhoven. In een schuurtje bij een van de huizen was rond 07.15 uur door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. 

 1. Bladel heeft relatief gezien met afstand de meeste besmettingen, Brabant net onder landelijk gemiddelde

  Bladel heeft relatief gezien met afstand de meeste besmettin­gen, Brabant net onder landelijk gemiddelde

  Het aantal coronabesmettingen loopt in Brabant nagenoeg gelijk op met het landelijk gemiddelde van 238,1 besmettingen per 100.000 inwoners. Alle drie de Veiligheidsregio's in onze provincie zitten net onder dit aantal. Wie de kaart van Nederland met het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken erbij pakt, ziet twee gemeenten het donkerst zijn gekleurd: Reusel-De Mierden en Bladel. Vooral die laatste heeft zeer veel besmettingen.
 2. België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’
  UPDATE

  België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’

  Wie dacht de komende weken dan maar in België een pintje te gaan drinken of op restaurant te gaan komt bedrogen uit. Vanaf maandag gaat de horeca bij onze zuiderburen voor een maand op slot. De cijfers in België liggen nog hoger dan in maart en april, zo werd vrijdagavond duidelijk tijdens een persconferentie. ,,We gaan de komende dagen geen goed nieuws zien in de cijfers”, aldus minister De Croo. ,,Na 14 dagen volgt een evaluatie voor de horeca.”
 3. Kaarten en cijfers: bekijk hier hoe corona zich bij jou in de buurt ontwikkelt
  Dagelijkse update

  Kaarten en cijfers: bekijk hier hoe corona zich bij jou in de buurt ontwikkelt

  Brabant telde maandag 1122 nieuwe coronabesmettingen. Hoe ontwikkelt het virus zich precies bij jou in de buurt? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert dagelijks nieuwe coronacijfers. In dit artikel worden ze inzichtelijk gemaakt en kun je per gemeente of provincie zien hoe het aantal ontwikkelt. Zo zie je hierboven hoeveel nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens Brabant (of een andere provincie) dagelijks heeft. De grafieken en kaarten worden dagelijks tussen 14.00 en 17.00 uur geüpdatet.