Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de autocross in Leende reed een crosser in op het publiek. © Bert Jansen

Kempen Cross ontstemd over verbod op autocross Leende: ‘Wij kunnen hier niets aan doen en toch worden we gestraft’

LEENDE - De Kempen Cross begrijpt weinig van het verbod op de autocross in Leende. Ook zitten de verhalen in de media over de crosser die zondag op het publiek inreed vol onwaarheden, volgens de organisatie.

De argumenten van burgemeester Paul Verhoeven van Heeze-Leende om de autocross in zijn gemeente voortaan te verbieden, zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de crossers. Zo ook bij organisator De Kempen Cross, dat volgende week een gesprek heeft met de burgemeester. "Wij houden al sinds 1994 ieder jaar twee races in de buurt en in al die vijftig races is er nog nooit iets noemenswaardigs gebeurd", zegt Tanja Mes, die samen met haar man in de organisatie zit. "Nu gaat er iets vreselijk fout waar wij niks aan kunnen doen, dat zegt de burgemeester nota bene zelf ook, maar worden we toch gestraft."

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.