Volledig scherm
Kippen kiezen eieren voor hun geld: ze worden geen dierlijk schild voor protesterende boeren en hun tractoren. © Olaf Smit

Kippen ruimen het veld voor boerenprotest Brabant

DEN BOSCH - Brabantse boeren hoeven vrijdag toch niet op zoek naar een andere stek om hun trekkers te stallen voor het provinciehuis in Den Bosch. De eigenaren van de bijna 250 kippen die op het parkeerveld rondscharrelen, kiezen eieren voor hun geld.  ,,We zorgen dat ze morgen weg zijn.”

De kippen en de keet zijn van FladderFarm, een bedrijf van Esther en Peter van Agt. Hun mobiele kipcaravan reist Brabant door en staat sinds vier weken voor het provinciehuis, op het veldje waar protestboeren hun trekkers als eerst parkeren. De ondernemers verwachten niet dat boeren over hun kippen heen zullen rijden, maar voelen er ook niet voor om dit uit te testen. Hun kippen zijn geen dierlijk schild.

De kipcaravan biedt ruimte aan 240 hennen en 9 hanen. De mobiele kippenstal gaat donderdag naar een volgende locatie waar de fladderaars kunnen scharrelen. ,,We maken ruimte voor de tractors”, zegt eigenaar Esther van Agt. Zij en haar man Peter sluiten vrijdag niet aan bij het nieuwe protest van boeren tegen de Brabantse aanpak van de stikstofproblematiek. ,,Daar hebben wij de tijd niet voor.”