Volledig scherm
ANP

​Klaas Otto opnieuw aangehouden in zijn cel

BERGEN OP ZOOM - Klaas Otto, voormalig leider van motorclub No Surrender, is woensdagochtend opnieuw aangehouden. Dit keer voor afpersing in de periode van eind 2014 tot begin 2015.

Het Openbaar Ministerie in Breda bevestigt de aanhouding maar wil niet zeggen of de genoemde periode waarin de afpersing gepleegd zou zijn correct is. Overigens is op dezelfde dag ook Otto's vriend en rechterhand J. de V. uit Bergen op Zoom aangehouden in dezelfde zaak.

​​De aanhouding van Otto gebeurde in zijn cel. Dat zegt zijn advocaat Erik Thomas, die Otto woensdagochtend in zijn cel heeft bezocht. Otto zit sinds dinsdag 5 juli vast. Hij werd die dag gearresteerd op verdenking van witwassen, brandstichting en in verband met een afpersingszaak in België.

Maandag werd Otto ook al in zijn cel aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het beramen van een niet uitgevoerde liquidatie, vermoedelijk in Rotterdam. Raadsman Thomas is verontwaardigd over de gang van zaken. „Het heeft het alle schijn van een heksenjacht. Justitie trekt alles uit de kast om Otto in de gevangenis te houden.”