Achter in beeld de file voor de milieustraat in Tilburg. De gemeente roept op de webcambeelden te bekijken voor je je afval komt brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Achter in beeld de file voor de milieustraat in Tilburg. De gemeente roept op de webcambeelden te bekijken voor je je afval komt brengen. © Webcam gemeente Tilburg

Kringloop en milieustraat kunnen rommel van zolder nu niet kwijt: ‘Houd je spullen even bij je’

Het is een nuttige bezigheid voor veel mensen die nu thuiszitten: de zolder of schuur opruimen. Maar van de spullen kom je in deze tijd niet zomaar af. Milieustraten hebben het razend druk of beperken de toegang en kringloopwinkels sluiten. De winkels die wel open zijn bouwen hun opslag vol, maar de verkoop is voor een groot deel stilgevallen. 

Tientallen auto's achter elkaar, twee rijen dik. De webcam van de milieustraat Albion in Tilburg liegt niet, maar het zijn abnormale beelden voor een dinsdagochtend. Er geldt een streng toegangsbeleid: er mogen maar een paar auto's tegelijk het terrein op. En dat terwijl juist nu mensen van hun afval af willen. In Den Bosch zien ze sinds de coronacrisis 50 procent meer bezoek.