Volledig scherm
ANP

Laatste groep leerlingen sluit eindexamenperiode af

Een laatste groep scholieren moest vrijdag nog aan de bak voor het eindexamen in het voortgezet onderwijs. De examenperiode werd afgesloten met examens in de talen Arabisch, Russisch, Spaans, Turks en Fries.

Ruim 206.000 leerlingen deden dit jaar eindexamen. En dat ging niet zonder slag of stoot: het aantal klachten over de eindexamens liep dit jaar hoog op. Er kwamen bijna 202.000 bezwaren binnen bij de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren, LAKS. Dat is meer dan vorig jaar. Toen werd met een totaal aantal klachten van 161.000 het record van het jaar daarvoor verbroken.

Volgens een woordvoerder van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren, LAKS, is die toename vooral een gevolg van betere bekendheid van het LAKS. Tegelijkertijd klagen dit jaar havo- en vmbo-scholieren meer dan de jaren daarvoor. Zo kwamen er dit jaar 35.000 klachten meer van havisten dan van vwo’ers.

Lees vanaf donderdag 16 juni welke leerlingen er in het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad geslaagd zijn op bd.nl/geslaagden. Nieuwsberichten over de eindexamens zijn terug te vinden via bd.nl/examens.