Volledig scherm
Dreef 5 in Well © Funda

Landgoed de Wielewaal gaat over de 20 miljoen, top 10 allerduurste panden uit de regio

EINDHOVEN/ DEN BOSCH - De eerste gegadigden uit het Midden-Oosten hebben zich al gemeld, zegt de makelaar. ,,Landgoed De Wielewaal is op dit moment veruit het duurste pand in Nederland. De vraagprijs? Die vermelden we niet. Dat is niet in het belang van de koper of de verkoper. Maar, het gaat wel óver de 20 miljoen." Aldus makelaar Henk Honders van het Oisterwijkse makelaarskantoor Honders & Alting.

Negen jaar geleden verruilde het 142 hectare grote landgoed aan de Oirschotsedijk in Eindhoven voor 18 miljoen van eigenaar. Ondernemer Marc Brouwers – alias De Sokkenkoning – brak het pand nagenoeg tot de grond af en bouwde het compleet opnieuw op. Op het landgoed rust een hypotheek van een kleine 34 miljoen euro, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Of de vraagprijs van ruim 20 miljoen voor het landgoed ook daadwerkelijk betaald gaat worden, is koffiedik kijken. ,,Maar we zijn nú al door geïnteresseerden uit het Midden-Oosten en Engeland benaderd met een verzoek tot bezichtiging", klinkt Honders hoopvol. ,,Voordat we bezichtigingen arrangeren, vindt eerst een screening plaats: is men wel serieus geïnteresseerd? De Wielewaal moet geen toeristische attractie worden."

Top 10
Het samenstellen van een top tien van de allerduurste, te koop staande panden in Noordoost-Brabant is wat lastiger dan het lijkt. Het eenvoudigweg raadplegen van Funda levert geen keihard lijstje op, omdat er -zeker in dit marktsegment- nogal wat verkoop in het ‘stille circuit’ plaatsvindt. Niet iedereen vindt het prettig om zijn huis op Funda terug te zien.

Zoals het BD eerder meldde, herbergt met name Oisterwijk nogal wat ver-boven-modale panden, maar liefst vijf posities in de top tien (onder voorbehoud) worden bekleed door villa's of percelen in deze gemeente. Vught staat op de tweede plek met twee panden boven de 2 miljoen.

De top tien (onder voorbehoud):

1. Landgoed De Wielewaal, Eindhoven. Vraagprijs: ruim 20 miljoen.
2 Een villa aan de Heisteeg in Oisterwijk voor 6,45 miljoen
3 Wilhelminalaan 14 in Oisterwijk voor 5,7 miljoen
4 Villa met adres op aanvraag in Oisterwijk, vraagprijs 5,5 miljoen
5 Kasteeltje aan Dreef 2 in Well(Bommelerwaard) voor 3,25 miljoen
6 Klompven 12, Oisterwijk, 3,2 miljoen
7 Moergestelseweg 113, Oisterwijk, 2,95 miljoen
8 Loyolalaan 32 in Vught voor 2,95 miljoen
9 Heeswijk Dinther, Kilsdonkseweg 2, 2,9 miljoen
10 Kleine Gent 9-11 in Vught , 2,7 miljoen

Volledig scherm
Kilsdonkseweg 2 in Heeswijk-Dinther © Funda
Volledig scherm
Landgoed de Wielewaal © landgoeddewielewaal.com
Volledig scherm
Wilhelminalaan 14, Oisterwijk © Funda
Volledig scherm
Heisteeg, Oisterwijk © Funda
Volledig scherm
Het pand aan de Beerseweg in Oirschot (nummer 6) © Funda