Volledig scherm
Peter Swinkels. foto Ton van de Meulenhof

Lef loont in moeilijke tijden

DEN BOSCH - Investeren en innoveren lijken de beste instrumenten om aan de crisis te ontsnappen. In de serie Opwaarts passeerden de afgelopen weken in het Brabants Dagblad goed presterende bedrijven die opereren in zwaar onder druk staande branches, van de bouw tot de schoenenwinkels en van de grafische industrie tot aan de horeca.

Op verzoek van het BD las Peter Swinkels, voorzitter van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), de serie artikelen. "Het ondersteunt mijn gedachte dat ook in moeilijke tijden ondernemers het verschil kunnen maken."

Bedrijven moeten zich opnieuw uitvinden, stelt Swinkels. 'Re-inventing', zoals hij dat noemt. "Kijken waar je het verschil kunt maken in de markt."

Ook ziet de BZW-voorzitter in alle verhalen terugkomen dat de bedrijven hebben gedurfd te investeren. Samen met innoveren, blijft dat toch een sleutel tot succes, meent Swinkels. "Je kunt wel ergens honderd jaar in zitten en het met traditionele producten en afzetmarkten hebben gered, toch moet je dan nu om."

In het Brabants Dagblad van maandag 26 augustus de laatste, beschouwende aflevering van de BD-serie Opwaarts.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.