Volledig scherm
PREMIUM
Linda Ruijs met haar ouders . Ze is 29, hartstochtelijk fan van Disney. En wie is haar favoriet? ,,Donald Duck natúúrlijk.” © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Linda uit Lith zal altijd twaalf blijven, haar hersenletsel werd liefst zes jaar over het hoofd gezien

LITH - Linda Ruijs (29) uit Lith liep door een tumor hersenletsel op. Uiterlijk is ze een jonge vrouw maar van binnen zal ze altijd twaalf blijven. Liefst zes jaar moest ze wachten op die diagnose. Bungelend tussen hoop en wanhoop en onbegrip. Haar ouders: ,,Machteloos moesten we toezien hoe ze achteruit ging.”

Haantje de voorste, dát was Linda Ruijs (29) uit Lith. Ooit. Voordat die tumor haar hersenletsel bezorgde. Het maakte een einde aan wie Linda was, aan wie ze had kunnen worden. De belofte van dat meisje dat op de havo zat, zo vol levenslust, zal niet worden ingelost. In haar hoofd zal ze nooit verder komen dan dat kind van twaalf. Niet in staat relaties aan te gaan. Verkeken is de kans op een zelfstandig leven.

  1. Boerenblokkade leidt na één dag al tot lege schappen; vandaag kort geding supermarkten
    PREMIUM

    Boerenblok­ka­de leidt na één dag al tot lege schappen; vandaag kort geding supermark­ten

    De brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zet alles op alles om de blokkade van distributiecentra van supermarkten door actievoerende boeren te voorkomen. Vandaag dient bij de rechtbank in Lelystad een kort geding waarmee het CBL de blokkades tracht te voorkomen. Het CBL vreest een miljoenenschade voor de supermarkten, lege schappen en niet-verkrijgbare producten voor consumenten als actievoerende boeren woensdag distributiecentra gaan blokkeren.