Volledig scherm
Sint-Michielsgestel, 22 maart 2017Lourens ... voor serie van Henri vd SteenFoto: Dolph Cantrijn © Dolph Cantrijn

Macht moet weg uit gemeentehuis

Laurens van Voorst is een man met een visie die het waard is gehoord te worden, ook al doet hij dat uit naam van een politieke partij.

Natuurlijk heb je gemeenteraadsleden die er met de pet naar gooien of wie een zekere onbenulligheid niet vreemd is. Je hebt er ook bij die alleen voor de soms best wel lekkere vergoeding in de raad gaan zitten. Maar de functie van gemeenteraadslid kan ook onderschat worden. Niet als je probeert te begrijpen hoe Laurens van Voorst  dat ziet.

Van Voorst is gemeenteraadslid in Meierijstad, namens Hart van Schijndel, een relatief nieuwe, lokale partij die ook precies is wat het lijkt: een lo-ka-le partij. De filosofie van Van Voorst past daar krek bij: het moet allemaal kleiner en de wijken zelf zouden veel meer zelf moeten bepalen.

Dat is waarom het relaas van Laurens van Voorst voor iedereen interessant is. Wellicht dat hij een voorschot neemt op de toekomst, door te pleiten voor het overhevelen van gezag en middelen van het gemeentehuis naar de wijken. Of strandt de visie van Van Voorst op ons gedrag dat zo vaak een nabootsing is van we altijd al deden...?

Maandag in het Brabants Dagblad een nieuwe aflevering in de serie 'Ik ben een aap', met Laurens van Voorst: 'Politiek is ruzie maken'.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.