Volledig scherm
In de Galderse Meren is iemand onderwater geraakt en vervolgens verdronken. © Tom van der Put/MaRicMedia

Man (24) uit Zundert verdronken in Galder

GALDER – Een 24-jarige Poolse man uit Zundert is dinsdagmiddag verdronken in de Galderse Meren. Hij verdween onderwater, waarop een zoekactie werd gestart.

Meerdere hulpdiensten rukten dinsdagmiddag rond 13.45 uur uit nadat er een melding binnenkwam dat er een persoon onderwater was geraakt. Direct werden er duikers van de brandweer gealarmeerd. Even later troffen deze duikers de man in het water aan. Hij werd naar de kant gebracht en kreeg direct medische hulp. Dit mocht niet meer baten. Het is onbekend waarom de man in de problemen kwam.

Strand D

De man raakte niet zo ver van de kant onder water in een gedeelte op strand D. Ter plaatse is het zo'n 3 meter diep. Onder meer een traumahelikopter assisteerde. Ook werd een drone ingezet om te assisteren bij de situatie ter plaatse. Duikers van de brandweer troffen de drenkeling in het water aan. Ook de brandweer van Rijsbergen werd ingezet.

Vol

De gemeente liet rond hetzelfde tijdstip weten dat de Galderse Meren vol zijn. Mensen wordt afgeraden nog af te reizen naar het recreatiegebied bij Galder of anders op de fiets te komen. De toegangswegen naar de Galderse Meren zijn afgesloten vanwege de drukte.

Agressie

De gang van zaken rond de Galderse Meren is de hele zomer al aanleiding voor discussie. Diverse malen is melding gemaakt van agressieve automobilisten die niet accepteerden dat de parkeerplaatsen bij het recreatiegebied vol waren. 

Na verschillende bedreigingen en intimiderend gedrag richting handhavers en beveiligers werden eind vorige week maatregelen aangekondigd. Met extra toezicht wil de gemeente Breda er, in samenwerking met politie en de gemeente Alphen-Chaam, voor zorgen dat er geen mensen meer bedreigd worden of dat er vuur wordt gestookt.

Volledig scherm
In de Galderse Meren verdronk een 24-jarige man uit Zundert. © Tom van der Put/MaRicMedia
Volledig scherm
Zoekactie naar de drenkeling. © Tom van der Put/MaRicMedia
Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij de Galderse Meren. © Tom van der Put/MaRicMedia
  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
    kaart

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.