Volledig scherm
Afgelopen Koningsdag ontstond grote beroering toen een bestuurder de 3-jarige Nassim aanreed in de Veurnestraat in Breda. © anp

Man die op Koningsdag 3-jarige Nassim in Breda doodreed blijft vastzitten wegens 'recidivegevaar'

BREDA - De man die op Koningsdag de 3-jarige nassim doodreed in de wijk Wisselaar in Breda blijft nog zeker een maand langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank laten weten.

De man, pas 18 jaar, zit al sinds hij zichzelf bij de politie meldde, vast. Hij komt nog niet vrij wegens 'recidivegevaar', aldus het Openbaar Ministerie. Dat betekent dat men bang is dat de verdachte zich mogelijk wederom schuldig maakt een eenzelfde of vergelijkbaar feit.

De aanrijding gebeurde in de Veurnestraat in Breda. Na het incident ontstond grote consternatie, mede omdat de dader doorreed. de man gaf zichzelf later op Koningsdag aan. Hij verklaarde in blinde paniek te zijn doorgereden na de aanrijding, waarvan de politie al zei de dader zeker gemerkt moet hebben dat hij iemand had aangereden. Nassim werd tientallen meters meegesleurd. Het mannetje is in Marokko begraven.

Later liet het Openbaar Ministerie weten dat de man ook wordt verdacht van een drugsfeit. Wat dat feit precies inhield, is niet bekendgemaakt.