Volledig scherm
PREMIUM
Willy van Wanrooy. ©

Man die Tilburger Willy van Wanrooy doodde 'weer in de fout': OM wil Johan L. alsnog twee jaar achter tralies

BREDA/TILBURG - Keiharde taal van de officier van justitie vrijdag tegen de 44-jarige Johan L., de man die in 2013 tot 8 jaar werd veroordeeld voor de gewelddadige beroving die leidde tot de dood van Tilburger Willy van Wanrooy. Het Openbaar Ministerie wil volledige herroeping van zijn voorlopige invrijheidstelling. Dat betekent dat hij alsnog bijna twee jaar achter de tralies zou moeten.

Officier van justitie Inge Peters trok vrijdag voor de rechtbank in Breda fel van leer tegen hem. Hij is volgens haar voor de tweede keer in de fout gegaan door de strenge voorwaarden voor zijn voorlopige vrijlating te schenden. ,,Deze man stelt wel te willen resocialiseren, maar alleen op zíjn voorwaarden. De rechtbank heeft hem een allerlaatste kans gegeven. Die heeft hij nu verspeeld."

  1. Veel eekhoorns en eikels maar weinig libellen en Siberische vogels: dit kunnen we van de herfst verwachten na de droge zomer

    Veel eekhoorns en eikels maar weinig libellen en Siberische vogels: dit kunnen we van de herfst verwachten na de droge zomer

    Veel eekhoorns, bijzondere trekvogels en reeën. Maar ook nog steeds brandgevaar, muggen en mogelijk uitstervende libellen. De droogte van de afgelopen maanden en de hoge temperaturen nu hebben zo zijn weerslag op de herfst. ,,Maar de natuur reageert op haar eigen manier en dan komt het meestal wel weer goed", legt boswachter van Staatsbosbeheer De Kempen, Jos Kerssemakers, uit.