Volledig scherm
PREMIUM
Willy van Wanrooy. ©

Man die Tilburger Willy van Wanrooy doodde 'weer in de fout': OM wil Johan L. alsnog twee jaar achter tralies

BREDA/TILBURG - Keiharde taal van de officier van justitie vrijdag tegen de 44-jarige Johan L., de man die in 2013 tot 8 jaar werd veroordeeld voor de gewelddadige beroving die leidde tot de dood van Tilburger Willy van Wanrooy. Het Openbaar Ministerie wil volledige herroeping van zijn voorlopige invrijheidstelling. Dat betekent dat hij alsnog bijna twee jaar achter de tralies zou moeten.

Officier van justitie Inge Peters trok vrijdag voor de rechtbank in Breda fel van leer tegen hem. Hij is volgens haar voor de tweede keer in de fout gegaan door de strenge voorwaarden voor zijn voorlopige vrijlating te schenden. ,,Deze man stelt wel te willen resocialiseren, maar alleen op zíjn voorwaarden. De rechtbank heeft hem een allerlaatste kans gegeven. Die heeft hij nu verspeeld."

  1. Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straatsburg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstappen’

    Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straats­burg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstap­pen’

    STRAATSBURG/TILBURG - De Tilburgse zangeres Hind Hakki was op het moment van de aanslag in Straatsburg. Ze is daar samen met Buma/Stemra lobbyist Robbert Baruch en vele andere internationale creatievelingen om te praten over de rechten van artiesten in Europa. Dinsdagavond was ze onderweg van het parlement naar een restaurant dichtbij Place Kléber waar de aanslag net had plaatsgevonden. “We mochten de brug niet over naar het eiland. Overal stond beveiliging. Toen wisten we dat er iets aan de hand was.”