Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock

Man ‘zocht spanning’ en maakte foto’s in dameskleedkamer in Brabantse sportschool

DEN BOSCH/ MILL - Een 21-jarige man uit Mill heeft in 2015 en 2016 stiekem foto’s van vier vrouwen gemaakt, terwijl ze zich omkleedden bij een sportschool in zijn woonplaats. Hij stuurde de beelden door naar een Belgische vriend. Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch een celstraf van 60 uur.

Een 18-jarige vrouw was zich op 20 januari 2016 bij Fitland in Mill aan het omkleden, toen ze plotseling een mobiele telefoon zag. Dit schreeuwde ze uit, waarna ze zich meldde bij de sportschool én bij de politie.

Agenten arresteerden de verdachte: een 21-jarige sportschoolbezoeker met een autistische stoornis. De Millenaar sprak van ‘een kwajongensstreek’. Volgens een reclasseringsrapport uit 2016 liet de man al langer ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ zien. Hij zou ‘zoeken naar spanning’.

Bij de rechtszaak vertelde hij  ‘een compleet ander mens te zijn geworden’. De Millenaar stond sinds een veroordeling voor een geweldsdelict onder toezicht van de reclassering.

Vergeten

Het slachtoffer dat hem betrapte bij het maken van de heimelijke opnames was hierdoor behoorlijk aangeslagen. Ze was bang dat de foto’s ooit op internet zouden opduiken. Dat was tot nog toe niet gebeurd: de Belgische vriend van de verdachte had een verklaring getekend waarin hij aangaf dat alle foto’s waren gewist.

De strafeis was lager dan gebruikelijk, omdat de verdachte lang had moeten wachten op de start van zijn proces. Het Openbaar Ministerie had het dossier in 2016 in een nieuw digitaal systeem gezet en was dit vervolgens vergeten.

De uitspraak volgt over veertien dagen.

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.