Volledig scherm
© Joris Buijs / Beeld Werkt

Mansveld overweegt noodstoppen voor alle treinen op Brabantroute

DEN HAAG - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur, PvdA) wil bekijken of 45 seinen langs het spoor van de Brabantroute alsnog een noodstop moeten krijgen die ook werkt voor langzaam rijdende treinen.

Aanleiding was het ongeluk van maart op het station in Tilburg. De machinist van een passagierstrein negeerde met een lage snelheid een rood sein, maar werd niet door het systeem gecorrigeerd. Vervolgens botste de stoptrein op een gerangeerde ketelwagon met brandbaar gas.

De Tilburgse wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) zegt ‘niet ontevreden’ te zijn over de toezegging van Mansveld. „We krijgen als gemeenten bovendien structureel overleg met het ministerie over het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. Ook dat is winst.”

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.