Volledig scherm
PREMIUM
Regisseur Marc Pos bij de Sint-Jan in Den Bosch © Roel van der Aa

Marc Pos geeft Songfestival in Rotterdam toch een Bosch’ accentje

DEN BOSCH - Rotterdam gaat er met het Songfestival vandoor. Maastricht heeft het nakijken. Den Bosch had ambities, maar werd al eerder afgewezen. Het is regisseur Marc Pos - geboren en getogen in de stad - die straks toch nog zorgt voor een Bosch’ accentje.

Het is donderdagavond. Marc Pos loopt op de Parade in Den Bosch en laat een lichte mijmering toe. Want stel je tóch nog even voor: het Songfestival in Den Bosch. ,,Dat zou als Bosschenaar - want zo voel ik me nog steeds - fantastisch zijn geweest. Ik heb ook een huis in Cromvoirt waar ik zo’n twee dagen per week ben. Dus hoe leuk zou het zijn geweest dat ik hier zo zou kunnen gedijen.” Dat schoot ook door zijn hoofd toen de vijftigjarige Pos vijf weken geleden definitief te horen kreeg dat hij samen met collega Marnix Kaart (52) het songfestival gaat regisseren.

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”