Filosoof Marja Havermans schreef het boek ‘Sterven als een stoïcijn’ over haar overleden man.
Volledig scherm
PREMIUM
Filosoof Marja Havermans schreef het boek ‘Sterven als een stoïcijn’ over haar overleden man. © copyright Marc Bolsius

Marja Havermans verloor haar man en zocht antwoorden in de filosofie

DEN BOSCH - De Bossche filosoof Marja Havermans schetst in ‘Sterven als een stoïcijn’ hoe haar man Paul Rouwmaat op 61-jarige leeftijd gestorven is.  Niet de zoveelste weduwe met een persoonlijk verhaal, maar een zoektocht naar wat de filosofen ons over het nadere eind kunnen leren. ,,Het is de wreedheid van het voorbij zijn. Van het voorgoed voorbij zijn van wat je samen aan een mooi leven had. Dat is wat de dood zo moeilijk maakt.”

 1. Veertigste Bospop gewoon naar volgend jaar, en dan nog leuker

  Veertigste Bospop gewoon naar volgend jaar, en dan nog leuker

  WEERT - Iron Maiden zou donderdag de veertigste editie van Bospop hebben geopend. Door corona liep het anders. De Bospop Quiz op vrijdagavond is het alternatief. Een goed alternatief, want 420 teams hebben zich ingeschreven. ,,Ik weet zeker dat mensen het dit weekend gezellig hebben met de quiz, wat kratjes bier en een barbecue”, zegt directeur Peter Verkennis, mister Bospop die veertig jaar geleden het festival al organiseerde.
 2. Nieuwsoverzicht | Oorzaak Stint-ongeval Oss nooit achterhaald - Jeukrupsen slaan minder hard toe
  PREMIUM
  Brabants nieuws

  Nieuwsover­zicht | Oorzaak S­tint-ongeval Oss nooit achter­haald - Jeukrupsen slaan minder hard toe

  Een zwarte dag voor het Openbaar Ministerie en nabestaanden en betrokkenen van het Stint-drama in Oss waarbij 4 kinderen om het leven kwamen. De oorzaak van het drama wordt waarschijnlijk nooit bekend. De KNVB maakte bekend dat komend voetbalseizoen zo'n 15 tot 35 procent van de capaciteit van stadions kan worden benut. Het Philips Stadion is ‘proefkonijn‘ waar technologische ontwikkelingen worden getest. Dat en meer in het Brabantse nieuwsoverzicht van deze vrijdag.