Volledig scherm
PREMIUM
Johan Gruyters uit Den Bosch is besmet met het hiv-virus. Daarom slikt hij noodgedwongen aidsremmers, maar die maken hem misselijk. Wiet roken voorkomt dat hij zijn medicijnen meteen weer uitbraakt. © Roel van der Aa

Mediwiet, in Tilburg mag je het zelf kweken. Maar werkt het, of werkt het niet?

DEN BOSCH/TILBURG -  Wiet voor medische doeleinden, er wordt al jaren heftig over gediscussieerd. Werkt het, of werkt het niet? Het Nederlands Huisartsen Genootschap wil stoppen met het uitschrijven van recepten, terwijl steeds meer patiënten heilig in het middel geloven.

Wiet, wat roept het bij u op? Dat het riekt naar schimmige coffeeshops, naar vage figuren waar je niet bij wilt horen? Of heeft wiet voor u een ander imago omdat u het gebruikt om pijn te verlichten? Uw reumatische handen beter te kunnen gebruiken? Of heeft u net als de Bossche Johan Gruyters wiet nodig om te voorkomen dat u uw aidsremmers uitkotst omdat ze u misselijk maken? Hij deed donderdag zijn verhaal aan het BD omdat de rechter onlangs besloot hem niet uit zijn woning te laten zetten, ondanks het feit dat hij achttien wietplanten kweekte.

  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.