Volledig scherm
PREMIUM
Johan Gruyters uit Den Bosch is besmet met het hiv-virus. Daarom slikt hij noodgedwongen aidsremmers, maar die maken hem misselijk. Wiet roken voorkomt dat hij zijn medicijnen meteen weer uitbraakt. © Roel van der Aa

Mediwiet, in Tilburg mag je het zelf kweken. Maar werkt het, of werkt het niet?

DEN BOSCH/TILBURG -  Wiet voor medische doeleinden, er wordt al jaren heftig over gediscussieerd. Werkt het, of werkt het niet? Het Nederlands Huisartsen Genootschap wil stoppen met het uitschrijven van recepten, terwijl steeds meer patiënten heilig in het middel geloven.

Wiet, wat roept het bij u op? Dat het riekt naar schimmige coffeeshops, naar vage figuren waar je niet bij wilt horen? Of heeft wiet voor u een ander imago omdat u het gebruikt om pijn te verlichten? Uw reumatische handen beter te kunnen gebruiken? Of heeft u net als de Bossche Johan Gruyters wiet nodig om te voorkomen dat u uw aidsremmers uitkotst omdat ze u misselijk maken? Hij deed donderdag zijn verhaal aan het BD omdat de rechter onlangs besloot hem niet uit zijn woning te laten zetten, ondanks het feit dat hij achttien wietplanten kweekte.

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”