Volledig scherm
© SK-Media

Meer dan tweeduizend varkens dood bij brand in Mill, oorzaak nog onbekend

* UPDATE 8:50 UUR * MILL - Het is nog onbekend waardoor woensdagavond een grote brand uitgebrak bij een varkenshouder aan de Zwaluwstraat in Mil. Door de vlammen zijn zeker tweeduizend varkens gestorven.

Het agrarische bedrijf telt in totaal vier schuren met daarin zo'n 600 zeugen en 2.200 biggen. Twee schuren zijn volledig afgebrand.

Evacuatie
Een groot deel van de biggen en de zeugen is om het leven gekomen. De twee andere schuren werden nat gehouden door de brandweer. Omstreeks 22.30 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Oorzaak
In eerdere berichten werd gemeld dat de brand was ontstaan in één van de luchtwassers van de stallen. Dat ontkent de brandweer. Hoe de brand wel is ontstaan, is nog niet bekend.
​Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Zes brandweerkorpsen uit de regio kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Volledig scherm
© SK Media
  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.