Eén van de foto's van de bliksem die Vincent in 2016 maakte vanuit Dommelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de foto's van de bliksem die Vincent in 2016 maakte vanuit Dommelen. © Vincent Beckers

Meer extreem weer? Stormchaser Vincent (35): ‘Dat klinkt als muziek in mijn oren’

VIDEOVALKENSWAARD - Heel veel hemelwater en een flinke klap onweer. Inwoners van Valkenswaard kregen vrijdagmiddag en - avond een flinke portie noodweer op hun dak. Waar de meeste mensen bij zo'n weer niet weten hoe snel ze binnen moeten komen, trekt stormchaser Vincent Beckers (35) er met regen, bliksem en wind juist op uit. Gewapend met zijn camera voor het perfecte plaatje. ,,Het is altijd spannend of het echt wat wordt.”

 1. Nieuwsoverzicht | Omstreden puppyhandelaar moet dicht - Politie heeft handen vol aan verwarde personen
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Omstreden puppyhande­laar moet dicht - Politie heeft handen vol aan verwarde personen

  Nu Lodewijk Asscher door zijn vertrek als PvdA-leider de hoogste politieke prijs betaalt, neemt ook de druk op premier Rutte toe. Een kabinetsval komt steeds dichterbij. In Oost-Brabant namen de meldingen van verwarde personen met 35 procent toe en vanuit de kickbokswereld wordt geschokt gereageerd op het nieuws dat meervoudig kampioen Robin van Roosmalen ernstig gewond is geraakt bij een auto-ongeluk waarbij zijn zus Melissa omkwam. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.
 2. Brabant hield het (opnieuw) niet droog: het noodweer in beeld
  Play
  Foto's en video

  Brabant hield het (opnieuw) niet droog: het noodweer in beeld

  Vrijdag was een dag van extremen. Het was overdag erg heet en het regende 's avonds lokaal heel hard. De hele dag gold code geel in de provincie. Het noodweer vrijdagavond leverde hier en daar flinke schade op. In Tilburg, Eindhoven en Valkenswaard liepen bijvoorbeeld straten onder en ontstonden zelfs complete sinkholes omdat voortuinen wegspoelden. Net als bijna tien dagen geleden had het verkeer in Brabant hier en daar weer veel last van ondergelopen tunnels.
 1. Brabanders brengen laatste werkdag Trump in kaart
  Play

  Brabanders brengen laatste werkdag Trump in kaart

 2. Hoe kan het dat het coronavirus muteert?
  Play

  Hoe kan het dat het coronavi­rus muteert?