De voorgevel van de schouwburg in de Grotestraat in Cuijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorgevel van de schouwburg in de Grotestraat in Cuijk. © Theo Peeters

Meerderheid voor: bieb in Cuijk gaat verhuizen naar schouwburg

CUIJK - Niks lijkt verhuizing van de bibliotheek van Cuijk volgend jaar zomer naar de schouwburg, even verderop in het centrum, meer in de weg te staan.

0 reacties

 1. Nieuwsoverzicht | Laurie hoorde het pistoolschot dat haar vriend doodde - horrorrit in trein voor vrouw
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Laurie hoorde het pistool­schot dat haar vriend doodde - horrorrit in trein voor vrouw

  Een ware bonnenregen in een straat in Den Bosch. In korte tijd werd daar voor een half miljoen aan bekeuringen uitgedeeld. Verder gooit Essent de tarieven omhoog en vond er een zwaar ongeluk plaats in Veldhoven. In Sint Willebrord werd de gevel van een huis kapotgereden. Laurie schrijft over het verlies van haar doodgeschoten vriend. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 2. Russen helpen elkaar te ontsnappen aan legerdienst: ‘Als ze me komen halen, breek ik mijn arm. Dat is beter dan de dood’
  PREMIUM

  Russen helpen elkaar te ontsnappen aan leger­dienst: ‘Als ze me komen halen, breek ik mijn arm. Dat is beter dan de dood’

  “Dit is een soort nachtmerrie... Ik kan niet geloven dat dit ons allemaal overkomt.” Het is middernacht als de Russische ‘Alice’ dit schrijft op Telegram. De Belgische krant HLN volgde een dag lang de Russische inwoners na de ‘gedeeltelijke’ mobilisatie. Wat volgt was een combinatie van massale paniek, duizenden vragen en berichten via sociale media met één doel: Rusland ontvluchten. “Een gebroken arm is beter dan de dood.”