Volledig scherm
© ANP

Meisje (14) verliest vinger door ring die vastzit aan hekwerk

GELDROP - Een 14-jarig meisje uit Geldrop is onlangs haar ringvinger kwijtgeraakt doordat haar ring aan een hek bleef hangen.

Een motoragent deed het verhaal uit de doeken op de Facebookpagina van de politie Geldrop-Mierlo. Tijdens een surveillancedienst zag hij een auto met hoge snelheid richting het centrum van Geldrop rijden. De agent ging naast de auto rijden en maakte contact met de bestuurder. De automobilist maakte aan de agent duidelijk dat zijn dochter, die op de achterbank zat, een stuk van haar vinger had verloren en dat hij op weg was naar het ziekenhuis. De agent besloot vervolgens de zwaailichten en sirene op zijn motor aan te zetten en de auto naar de spoedeisende hulp te begeleiden. 

Braakhuizen

Enkele dagen later zocht de agent contact met de betrokken familie en bleek dat het 14-jarige meisje haar hele vinger kwijt was. De oma van het meisje vertelde tegen de agent dat het meisje met vrienden bij Braakhuizen aan het voetballen was, toen ze over een hekwerk wilde springen. Bij de sprong bleef de ring die om haar ringvinger zat, aan een pin op het hekwerk hangen. Het meisje hoorde haar ring op de grond vallen, wat ze raar vond. Toen ze keek zag ze dat haar ring nog aan haar vinger zat maar dat haar vinger op de grond lag. 

Boodschap

De agent heeft het meisje uiteindelijk ontmoet en haar verhaal aangehoord. De boodschap van het meisje is: "Draag geen ringen als dit ook maar enig risico kan vormen. Spring niet over hekken en zeker niet bij Braakhuizen, want ik ben niet de eerste die daar een vinger is kwijtgeraakt. Ik wil niet dat anderen hetzelfde als mij overkomt."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement