Meisjes die portemonnee stelen in Cuijkse Xenos melden zich niet, politie zet beelden online

CUIJK - De politie heeft maandag beelden online gezet van twee minderjarige zakkenrolsters in Cuijk. De twee worden verdacht van het stelen van een portemonnee in het Cuijkse filiaal van Xenos. Vorige maand gaf de politie het duo nog twee weken de tijd zich te melden. 

Die weken zijn inmiddels ruim verstreken. Omdat de twee zich nog steeds niet hebben gemeld, heeft de politie een video van de jonge dieven vrijgegeven. ‘Ondanks de slechte kwaliteit van de beelden willen we deze brutale zakkenrolsters toch opsporen', schrijft de politie daarbij. 

De twee sloegen op 17 oktober vorig jaar toe bij de Xenos. Een video van de diefstal stond al eerder online, maar hierbij waren de gezichten van de meisjes nog onherkenbaar. Op de beelden is te zien dat een meisje, voor een lange tijd, haar hand in de tas van het slachtoffer houdt en pogingen doet er iets uit te stelen. Een ander staat op de uitkijk. 

Volgens de politie is het ‘echt bizar om te zien hoe lang een van de verdachten haar hand in de tas van het slachtoffer houdt’. Ook valt het op ‘hoe dichtbij ze staat’.

Eerder werd er nog bewust voor gekozen de gezichten anoniem te houden. ,,Het is een beslissing van de Persofficier van het OM om de meisjes eerst de kans te geven om zich te melden. Per zaak wordt er gekeken naar het belang van de herkenbaarheid. In dit geval speelt waarschijnlijk de leeftijd een rol’’, zei de politiewoordvoerder daar destijds over. 

Volledig scherm
© Politie
  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.