Meisjes die portemonnee stelen in Cuijkse Xenos melden zich niet, politie zet beelden online

CUIJK - De politie heeft maandag beelden online gezet van twee minderjarige zakkenrolsters in Cuijk. De twee worden verdacht van het stelen van een portemonnee in het Cuijkse filiaal van Xenos. Vorige maand gaf de politie het duo nog twee weken de tijd zich te melden. 

Die weken zijn inmiddels ruim verstreken. Omdat de twee zich nog steeds niet hebben gemeld, heeft de politie een video van de jonge dieven vrijgegeven. ‘Ondanks de slechte kwaliteit van de beelden willen we deze brutale zakkenrolsters toch opsporen', schrijft de politie daarbij. 

De twee sloegen op 17 oktober vorig jaar toe bij de Xenos. Een video van de diefstal stond al eerder online, maar hierbij waren de gezichten van de meisjes nog onherkenbaar. Op de beelden is te zien dat een meisje, voor een lange tijd, haar hand in de tas van het slachtoffer houdt en pogingen doet er iets uit te stelen. Een ander staat op de uitkijk. 

Volgens de politie is het ‘echt bizar om te zien hoe lang een van de verdachten haar hand in de tas van het slachtoffer houdt’. Ook valt het op ‘hoe dichtbij ze staat’.

Eerder werd er nog bewust voor gekozen de gezichten anoniem te houden. ,,Het is een beslissing van de Persofficier van het OM om de meisjes eerst de kans te geven om zich te melden. Per zaak wordt er gekeken naar het belang van de herkenbaarheid. In dit geval speelt waarschijnlijk de leeftijd een rol’’, zei de politiewoordvoerder daar destijds over. 

Volledig scherm
© Politie
 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”