Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Minder (buurt)bussen door corona, maar wel alternatief voor ouderen: ‘Brabant geeft het goede voorbeeld’

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het busverkeer in Brabant. Arriva heeft besloten de dienstregeling aan te passen en bepaalde lijnen en buurtbussen tijdelijk te schrappen. Reizigersvereniging Rover en de ouderenbond kunnen zich erin vinden. Scholieren zijn minder blij. 

 1. Brabants busverkeer op de schop door coronavirus: meer spreiding, minder ritten tijdens de spits en voorlopig geen buurtbussen

  Brabants busverkeer op de schop door coronavi­rus: meer spreiding, minder ritten tijdens de spits en voorlopig geen buurtbus­sen

  TILBURG - Het busverkeer in Brabant wordt tijdelijk flink aangepast. Reispatronen zijn vanwege de coronamaatregelen gewijzigd en dat heeft veel gevolgen voor de dienstregeling van Arriva. De vervoersorganisatie heeft besloten minder ritten in te zetten tijdens de spitsuren en juist meer te gaan rijden tijdens de daluren. Sommige lijnen, waaronder buurtbussen, worden tijdelijk helemaal niet ingezet.
 2. Zoethouder of kroonjuweel? FvD is hoe dan ook trots op referendum: ‘Brabanders moeten aan noodrem kunnen trekken’
  PREMIUM

  Zoethouder of kroonju­weel? FvD is hoe dan ook trots op referendum: ‘Brabanders moeten aan noodrem kunnen trekken’

  DEN BOSCH - Het kroonjuweel van Forum voor Democratie in Brabant komt langzaam voor de dag. De partij is in de provincie warm pleitbezorger van een correctief bindend referendum en zet komende vrijdag een stapje op weg naar haar einddoel. ,,Brabanders moeten aan de noodrem kunnen trekken als ze het niet eens zijn met een besluit dat wij als politiek nemen”, zegt Camiel van der Meeren, fractieleider van FvD in Brabant.
 1. NASA deelt eerste 360°-panoramafoto van Mars
  Play

  NASA deelt eerste 360°-panoramafo­to van Mars

 2. Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'
  Play

  Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'