Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Sligro in Veghel © -

Minder winst voor groothandel Sligro: ‘lastig jaar’

VEGHEL - Groothandel Sligro in Veghel heeft in 2019 minder winst geboekt ondanks een licht gestegen omzet. Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf donderdagochtend bekend maakte. De top van het bedrijf geeft donderdag een toelichting op de cijfers en de te gevolgde bedrijfsstrategie. Sligro spreekt van een lastig - transitie - jaar. 

Afgelopen jaar behaalde Sligro nog wel een operationeel resultaat van 127 miljoen euro tegen 114 miljoen euro over 2018. De nettowinst kwam uiteindelijk uit op 33 miljoen euro.  Aanzienlijk lager dan in 2018. De nettowinst was toen nog 276 miljoen, als gevolg van de verkoop van de EMTE-supermarkten. 

Sligro spreekt donderdag nog geen concrete verwachting over 2020 uit. Het bedrijf verwacht in 2020 wel  ,,een beperkte totale marktgroei”. Verder rekent het bedrijf erop dat de integratie van de samenwerking met Heineken rond komt en een positief effect zal hebben op de bedrijfsvoering. 

  1. Stormachtige carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Stormachti­ge carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Harde windstoten en regen teisteren dit jaar carnaval. Vooral zondag wordt het hondenweer, voorspelt Weeronline. ,,Carnavalsvierders moeten dit weekend rekening houden met forse windstoten en ook regent het langdurig en hard.” Het KNMI heeft voor zondag code geel afgekondigd in het zuiden. ,,Het is de vraag of de praalwagens de harde wind aankunnen”, zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Na het weekend wordt het iets beter.