Middelbare scholen voelen zich gedwongen (door de achterstanden) om het onderwijs op de schop te gooien. Niet meer de cijfers, maar de mentale gezondheid staat nu voorop.
Volledig scherm
PREMIUM
Middelbare scholen voelen zich gedwongen (door de achterstanden) om het onderwijs op de schop te gooien. Niet meer de cijfers, maar de mentale gezondheid staat nu voorop. © ANP

Mindfulness in plaats van Duits en geschiedenis: volop onvoldoendes, dus willen scholen motiveren na 2 jaar corona-onderwijs

TILBURG/DEN BOSCH/OSS - Het resultaat van twee jaar online les is op de middelbare school zichtbaarder dan ooit nu de eerste toetsweken van het nieuwe jaar weer achter de rug zijn. Leerlingen halen massaal onvoldoendes en hun mentale gezondheid staat onder grote druk. Brabantse scholen trekken van alles uit de kast om leerlingen te motiveren het jaar alsnog te halen. Want toetsen vooruitschuiven en extra herkansen is niet meer voldoende. 

  1. Nieuwsoverzicht | Veel schade en woedende reacties na voetbalrellen - Tank van stakende buschauffeurs is leeg
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Veel schade en woedende reacties na voetbalrel­len - Tank van stakende buschauf­feurs is leeg

    Zaterdagochtend stond er weer een lange rij met reizigers voor Eindhoven Airport. Met trillende stem erkent een 61-jarige inwoner van Waalwijk dat hij frequent seks heeft gehad met een destijds 13-jarig meisje. ‘Ik schaam me kapot’. Verder liep een voetbalwedstrijd in Rosmalen vanmiddag behoorlijk uit de hand. De tank van stakende buschauffeurs in Waalwijk is leeg en Den Bosch wil de eerste stad van het land zijn zonder ‘gedwongen daklozen’. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.