Middelbare scholen voelen zich gedwongen (door de achterstanden) om het onderwijs op de schop te gooien. Niet meer de cijfers, maar de mentale gezondheid staat nu voorop.
Volledig scherm
PREMIUM
Middelbare scholen voelen zich gedwongen (door de achterstanden) om het onderwijs op de schop te gooien. Niet meer de cijfers, maar de mentale gezondheid staat nu voorop. © ANP

Mindfulness in plaats van Duits en geschiedenis: volop onvoldoendes, dus willen scholen motiveren na 2 jaar corona-onderwijs

TILBURG/DEN BOSCH/OSS - Het resultaat van twee jaar online les is op de middelbare school zichtbaarder dan ooit nu de eerste toetsweken van het nieuwe jaar weer achter de rug zijn. Leerlingen halen massaal onvoldoendes en hun mentale gezondheid staat onder grote druk. Brabantse scholen trekken van alles uit de kast om leerlingen te motiveren het jaar alsnog te halen. Want toetsen vooruitschuiven en extra herkansen is niet meer voldoende. 

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.