Volledig scherm
PREMIUM
Het bedje voor Livia (3) staat klaar. Ze heeft het één keer gezien en was reuze-trots, maar ze heeft er nog niet in geslapen. © copyright Marc Bolsius

Misbruikslachtoffer (17) doet haar verhaal; die kleine meid is haar houvast

Op haar veertiende werd Emma moeder, na jarenlang seksueel misbruik door haar stiefvader. Ze is nu zeventien en bezig haar leven weer op de rit te krijgen. Daar hoort wat haar betreft ook de opvoeding van haar dochtertje bij. Ze mist Livia, die nu op afstand woont, en wil haar verhaal doen.

De 17-jarige Emma haalt wat spulletjes van het bedje en trekt de stof een beetje recht zodat de dekbedvullende prinses wat beter te zien is. Ze ziet nóg voor zich hoe trots haar dochter Livia was toen ze het bed voor het eerst zag. Dat was vlak na haar derde verjaardag. Een heus prinsessenbedje, helemaal in het roze, met een grote gouden krul en twee kroontjes. Maar er in geslapen heeft ze nog niet. Livia was pas één keer hier, thuis bij Emma’s schoonouders, en dat was alleen overdag. Ze hoopt dat de kinderrechter haar na de zitting van maandag vervroegd meerderjarig verklaart en haar dochtertje zo een stapje dichterbij brengt. Aan de muur, boven het bed waar zij en haar vriend slapen, hangen kiekjes van haar dochter. Daar kijkt Emma naar als ze Livia mist.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement