Mishandeling van meisje (13) in Eindhoven op schoolplein Woensel
Volledig scherm
PREMIUM
Mishandeling van meisje (13) in Eindhoven op schoolplein Woensel © Videostill

Moeder over toegetakelde dochter (13) in Eindhoven: ‘Ze filmden, maar niemand hielp!’

EINDHOVEN - Een meisje van 13 is afgelopen woensdagmiddag na schooltijd door een klasgenoot toegetakeld buiten de Praktijkschool aan de Amundsenlaan in Eindhoven. De vechtpartij, waar ze een hersenschudding aan overhield, werd gefilmd door omstanders. Daardoor kreeg moeder Joany Franssen te zien wat er met haar dochter was gebeurd. ,,Mijn maag draaide om toen ik het zag.”

Op het filmpje, dat viral ging op social media, is te zien hoe het meisje na een woordenwisseling wordt geslagen en geschopt door de jongen. Tijdens zijn uithalen wordt hij aangemoedigd door omstanders. Als ze op de grond valt, gaat hij door met slaan en schoppen. Pas dan grijpt iemand in. De jongen heeft zich inmiddels gemeld bij de politie en is opgepakt.

  1. Coronanieuws van dinsdag samengevat: Koning bezoekt JBZ, jongste (29) van twee broers op ic overleden
    PREMIUM
    Overzicht

    Corona­nieuws van dinsdag samengevat: Koning bezoekt JBZ, jongste (29) van twee broers op ic overleden

    In Brabant werden sinds zondag 62 nieuwe patiënten met corona opgenomen in een ziekenhuis. Dat aantal is hoger dan de afgelopen dagen. Volgens het RIVM komt dat omdat pas op dinsdag patiënten die in het weekend zijn opgenomen in een ziekenhuis ’administratief worden verwerkt’. Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.