Gedeputeerde Wil van Pinxteren (Lokaal Brabant) van Cultuur.
Volledig scherm
Gedeputeerde Wil van Pinxteren (Lokaal Brabant) van Cultuur. © copyright Marc Bolsius

Motie voor meer cultuurgeld in Staten

DEN BOSCH - Oppositiepartijen in Provinciale Staten willen dat cultuurgedeputeerde Wil van Pinxteren zeven Brabantse instellingen alsnog subsidie verleent. Afslag Eindhoven, BioArt Laboratories (Eindhoven), dansgezelschap Corpo Maquina, duo Strijbos & van Rijswijk (Tilburg), middeleeuws koor Capella Pratensis (Den Bosch), performers The 100Hands en muziekgezelschap Dyana Donck Company (Breda) zouden volgens Groenlinks, PvdA, SP, D66, Partij voor de Dieren komende vier jaar steun moeten krijgen.

 1. Ben jij een echte molloot? Bewijs het met deze quiz
  Test-en-executie

  Ben jij een echte molloot? Bewijs het met deze quiz

  Na zeven bloedstollende afleveringen van het jubileumseizoen ‘Wie is de Mol?’ is het zaterdag eindelijk tijd voor de grote ontknoping. Wie van de drie finalisten is de verliezer, wie is de mol en wie is de winnaar? Op welke plek zal onze Brabantse Nikkie de Jager eindigen? Dat zien we in de eerstvolgende aflevering, maar voor het zover is: eerst nog een laatste test-en-executie. Hoe goed heb jij opgelet tijdens het kijken? Ben jij een ware molloot?
 2. Nieuwsoverzicht | Jongen (10) duikt zonder familie en spullen op bij tankstation - Brabantse vliegende auto mag de weg op

  Nieuwsover­zicht | Jongen (10) duikt zonder familie en spullen op bij tankstati­on - Brabantse vliegende auto mag de weg op

  We zijn weer een stapje dichterbij een de vliegende auto. Een Brabantse welteverstaan. Vliegen mag nog niet in het openbare luchtruim, maar de PAL-V uit Raamsdonksveer heeft vandaag te horen gekregen dat hij in elk geval de weg op mag. Verder werd vandaag een bekend dat gisteravond een 10-jarige jongen zonder familie en spullen aanklopte bij een tankstation in Helenaveen. De jongen vertelde agenten dat hij in zijn eentje uit Syrië is gevlucht. En in Keent werd een begin gemaakt met het opblazen van de 2000 granaten die er vorige week zijn gevonden. De video daarvan en meer lees je vandaag in het nieuwsoverzicht.
 1. Schoorsteenbrand slaat uit naar het dak, veel schade aan huis in Waspik
  Play

  Schoor­steen­brand slaat uit naar het dak, veel schade aan huis in Waspik

 2. Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over
  Play

  Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over