Muziektherapeut Annemarie Kosse zingt en speelt gitaar voor Mieke op de afdeling dementie van ouderenorganisatie Van Neynsel in Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Muziektherapeut Annemarie Kosse zingt en speelt gitaar voor Mieke op de afdeling dementie van ouderenorganisatie Van Neynsel in Den Bosch. © Arno Heesakkers

Muziektherapie voor mensen met dementie ofwel
zingen waar verwarring woont ... ‘Het helpt!’

DEN BOSCH -  Een kast verwarren met de deur naar buiten. Niet meer weten waar je zelf woont, maar nog wel waar die twee motten huizen uit een bekend oud Hollands liedje. Verwarring alom  op de afdeling dementie van ouderenorganisatie Van Neynsel (Den Bosch, Vught). Sinds een jaar komt hier wekelijks muziektherapeut  Annemarie Kosse (36). Ze brengt rust en afleiding, laat mensen opbloeien. Het Brabants Dagblad liep een middag met haar mee.     

 1. Nieuwsoverzicht | Vestigingen La Place dicht - Topdrukte bij de Taxus Taxi
  PREMIUM
  Brabants nieuws

  Nieuwsover­zicht | Vestigin­gen La Place dicht - Topdrukte bij de Taxus Taxi

  De overname van La Place door Jumbo in 2016 pakt niet voor alle vestigingen van het restaurant goed uit. Vandaag werd bekend dat er 23 filialen van La Place in Nederland gaan verdwijnen waarvan 3 in Brabant. En de Taxus Taxi krijgt het steeds drukker. Die taxi haalt vers gesnoeide taxus-takjes op die worden verwerkt in chemo's voor kankerpatiënten. Dat en meer in het Brabantse nieuwsoverzicht van maandag.
 2. Meseret (19): ‘In winkels in Roosendaal lopen ze achter mij aan, ze zijn bang dat ik pik omdat ik zwart ben’
  PREMIUM

  Meseret (19): ‘In winkels in Roosendaal lopen ze achter mij aan, ze zijn bang dat ik pik omdat ik zwart ben’

  ROOSENDAAL - Meseret Mehari is 19 jaar en kwam vijf jaar geleden als vluchteling met haar moeder uit Eritrea naar Nederland. ,,Als ik in Roosendaal ga winkelen word ik elke keer achterna gelopen door een winkelmedewerker. Die vraagt dan wat ik ga doen. Ze zijn bang dat ik iets pik omdat ik zwart ben. Dat voel ik aan alles. Niemand spreekt het uit, maar het voelt voor mij wel zo”, zegt Mehari.