Harpist Renske de Leuw is een van de talloze zzp'ers in de kunsten die gedupeerd is door de laatste coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Harpist Renske de Leuw is een van de talloze zzp'ers in de kunsten die gedupeerd is door de laatste coronamaatregelen. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Muzikanten, schrijvers en anderen in de cultuursector zijn het beu: 'We zijn te lang te lief geweest’

TILBURG/UDEN/RIJEN - Muzikanten, schrijvers en andere kleine ondernemers in de kunsten slaan alarm. Nu de nieuwe coronamaatregelen hen ‘onevenredig hard’ treffen, moet er een beter vangnet komen. Dat schrijven liefst 45 instellingen in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer.

 1. Horeca in de regio gaat uit protest massaal open, gemeente gaat niet ingrijpen
  PREMIUM

  Horeca in de regio gaat uit protest massaal open, gemeente gaat niet ingrijpen

  LAND VAN CUIJK - De horeca in Land van Cuijk gaat zaterdag massaal open. Het is een actie tegen het besluit van het kabinet dat winkels wel en horecagelegenheden nog niet open mogen. De gemeente Land van Cuijk heeft, zo zegt Koninklijke Horeca Nederland Land van Cuijk, al aangegeven die dag niet op te zullen treden. De gemeente laat zelf weten de persconferentie van premier Rutte van vrijdagavond af te wachten voordat een definitief standpunt wordt ingenomen.
 2. Burgemeester Mikkers snapt dat horeca van zich wil laten horen: ‘We zien verdriet, er zijn zorgen en frustraties’
  UPDATE

  Burgemees­ter Mikkers snapt dat horeca van zich wil laten horen: ‘We zien verdriet, er zijn zorgen en frustra­ties’

  BRABANT - Burgemeesters van de regio Midden- en West-Brabant geven toestemming aan horecazaken om zaterdag 15 januari voor één dag open te gaan. Ook Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch en voorzitter van de veiligheidsregio Brabant Noord, erkent de zorgen van de horecaondernemers. Hij laat weten dat er zaterdag niet wordt ingegrepen tijdens het protest, tenzij bedrijven zich niet aan de regels houden.