Volledig scherm
Tijn Kolsteren © ANP Kippa

Nagellakheld Tijn benoemd tot ere-Brabander

HAPERT - De in juli overleden Tijn Kolsteren (6) uit Hapert wordt binnenkort benoemd tot ere-Brabander. Commissaris van de Koning Wim van de Donk zal de nagellakheld postuum eren tijdens een diner in Helmond, waar ook de Brabander van het Jaar bekend wordt gemaakt.

Brabander van het Jaar is een initiatief van Omroep Brabant. Tijdens de zoektocht van dit jaar werd de naam van Tijn veel genoemd. De omroep besloot daarop een apart beeldje aan zijn ouders uit te reiken. ,,Verdiend natuurlijk", aldus Arnoud Reijnen, woordvoerder van Van de Donk. 

Nagellakactie

Tijn werd landelijk bekend door de actie Serious Request, waarbij hij in het Glazen Huis in Breda veel geld inzamelde voor het Rode Kruis door nagels te lakken. Hij was toen al ernstig ziek, de jongen leed aan hersenstamkanker.

Tijn verzamelde ruim 2,5 miljoen euro met zijn actie. Na het Glazen Huis werd met de actie 'Lak door Tijn' nog eens 1,2 miljoen euro ingezameld. Een dag na die bekendmaking van het eindbedrag overleed Tijn.

  1. Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    OOSTERHOUT - Dat de Wilhelminalaan vanmorgen volledig blank stond, daar schrok ze van, maar toen ook nog bleek dat in het fietspad een gat van 10 meter lengte zat, deed Karen Truyens wat ze moest doen. In pyjama probeerde ze samen met buurtbewoners fietsers te waarschuwen voor het gevaar. "Alles stond blank en daardoor zag je niet dat er een diep gat in het fietspad was geslagen. Nu al het water weg is, zie je pas wat voor een gevaarlijke situatie het eigenlijk was."