Volledig scherm

Natuurorganisaties fel gekant tegen schaliegasboringen

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Brabants Landschap en Natuurmonumenten reageren uiterst fel op de genoemde 38 toplocaties die door de Amerikaanse multinational Halliburton in beeld zijn gebracht om naar schaliegas te boren.

Vooral Brabants Landschap geeft aan zich met hand en tand te verzetten tegen de aantasting van natuurgebieden met boortorens.

"Met alle energie die we hebben zullen we ons tegen de komst van schaliegasboringen verzetten", zegt directeur Jan Baan van Brabants Landschap strijdvaardig.

De Brabantse Milieufederatie (BMF) en Milieudefensie verdenken minister Henk Kamp ervan dat hij het ingenieursbureau Witteveen+Bos onder druk heeft gezet om een zo rooskleurig mogelijk rapport over schaliegaswinning naar buiten brengen. Dat zeggen voorzitter Nol Verdaasdonk van de BMF en Geert Ritsema van Milieudefensie. Zij komen hiermee naar buiten na een publicatie in het Brabants Dagblad over het rapport van Halliburton.

Meer reacties van natuurorganisaties en een analyse over de rol van internationale adviseurs in het Brabants Dagblad van donderdag.

Bekijk ook het Schaliegasdossier van het Brabants Dagblad: bd.nl/schaliegas

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement