Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch © ANP / Ramon Mangold

Negen van zijn tien kerken dicht? Bisschop De Korte gelooft er niks van

DEN BOSCH - ,,Demotiverend voor de katholieken van Brabant." Dat etiket plakt bisschop De Korte op de voorspelling dat het komend decennium negen van zijn tien kerken op slot gaan.

 1. Nieuwsoverzicht | Bergen op Zoom nu ‘coronahoofdstad’ - Waarom sluiten we de grens met België niet?
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Bergen op Zoom nu ‘corona­hoofd­stad’ - Waarom sluiten we de grens met België niet?

  Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat Bergen op Zoom nu het hoogste aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners heeft. Het gaat daar al enige tijd niet goed en de burgemeester kondigde gisteren ook maatregelen aan. Vandaag blijft de vraag over wat we verder kunnen doen. De grens met België sluiten is niet zomaar een optie. Verder werd vandaag bekend dat de politie ook in Brabant een inval deed in het onderzoek naar de grootste cokewasserij ooit in Nederland. En hoe ga je als thuiswerker om met de hittegolf?
 1. Nieuwsoverzicht | Mondkapjes overwogen in Bergen op Zoom - Populair reuzenrad blijkt niet goedgekeurd
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Mondkapjes overwogen in Bergen op Zoom - Populair reuzenrad blijkt niet goedge­keurd

  Bergen op Zoom neemt extra maatregelen om het coronavirus in te dammen. Zo blijft de moskee waar veel besmettingen zijn geconstateerd voorlopig dicht. Ook worden Belgen opgeroepen niet te komen. Meer dan 14 procent van de Bergenaren die zich afgelopen week liet testen op corona bleek het virus ook echt te hebben. Dat percentage ligt fors hoger dan het landelijk gemiddelde. Verder maakte de politie vandaag bekend dat twee Nigerianen zijn opgepakt voor de zware mishandeling in het azc in Gilze, waarbij een vrouw met kokend water werd overgoten.