Jeugd mag blijven sporten, maar zonder ouders aan de kant.
Volledig scherm
Jeugd mag blijven sporten, maar zonder ouders aan de kant. © FR076 Van Assendelft Fotografie

Nieuwe coronaregels: Kan ik nog naar het theater? Mag ik mijn kind nog aanmoedigen langs de lijn?

De nieuwe corona-maatregelen die premier Rutte maandag aankondigde, gaan vandaag om 18.00 uur in. De algemene regels zijn duidelijk: afstand houden, maximaal vier mensen bij elkaar buiten het gezin, groepen buiten mogen uit maximaal veertig personen bestaan, binnen dertig. En géén toeschouwers meer bij alle sporten.

 1. Nieuwsoverzicht | Flinke stijging besmettingen in Brabant - Bier voor stuntprijzen op laatste kroegavond
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Flinke stijging besmettin­gen in Brabant - Bier voor stuntprij­zen op laatste kroegavond

  Waar het aantal positieve coronatests de afgelopen dag landelijk lager was dan gisteren, steeg het in Brabant met bijna 300. Het is ook meteen de laatste avond dat restaurants en kroegen open mogen zijn. Dat levert bizarre taferelen op. Het bier moet bijvoorbeeld op, waardoor kroegen vanavond stuntprijzen rekenen. Verder begon de dag met een fikse brand in het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg. Wie de komende dagen boodschappen gaat doen, kan daar zomaar de gevolgen van ondervinden.
 2. Nieuwsoverzicht | 4 meter lange python op straat gevonden - Ook popcornkramen in bioscoop verboden
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | 4 meter lange python op straat gevonden - Ook popcornkra­men in bioscoop verboden

  Grote schrik in Etten-Leur: daar werd een vier meter lange python gevonden. Gelukkig voor de hulpdiensten was het dier dood en dus niet meer gevaarlijk. Verder kwam Brabant er weer niet best vanaf in de wekelijkse RIVM-coronacijfers. Er kwamen in deze provincie ruim tweeduizend meer gevallen bij dan vorige week. Ook was het de dag waarop rapper Boef zijn straf hoorde voor het straatracen door Eindhoven en Tilburg.