Volledig scherm
© Thinkstock

'Nieuwe Natuurwet maakt van jagers onbetaalde ambtenaren'

DEN BOSCH - 'Wil de staatssecretaris van gemotiveerde vrijwilligers echt 27.000 onbetaalde ambtenaren maken?' Dat vraagt Kees van Hulst, regiomanager Brabant en Zeeland voor de Koninklijke Jagersvereniging, zich hardop af.

Aanleiding is de nieuwe Natuurwet, waarin staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) de plezierjacht aan banden legt. Zijn konijnen, hazen, fazanten, wilde eenden en houtduiven nu nog 'vogelvrij' tijdens het jachtseizoen, straks moet de jager eerst aantonen dat er in zijn veld te veel van zijn voordat hij de trekker over mag halen.

Van Hulst kruist de degens met Marco van der Wel, enig lid van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten van Brabant. Om uiteenlopende redenen zijn Van der Wel en Van Hulst het eens dat de nieuwe wet een administratief gedrocht is. 'Het behartigt eerder de belangen van jagers dan van dieren', meent Van der Wel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.