Volledig scherm
Dennis Struijk © Opsporing Verzocht

Nieuwe ontwikkelingen in liquidatiezaak Dennis Struijk in Best

BEST - Er zijn nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de moord op Dennis Struijk (35) in Best. Dat meldt de politie mandagmiddag. Wat het nieuws precies is, brengt de politie maandagavond naar buiten in tv-programma Bureau Brabant. 

Struijk werd op 31 augustus 2017 voor de deur bij een kennis aan de Johannes Klingenstraat in Best doodgeschoten. De 35-jarige Eindhovenaar was een bekende van de politie en overleefde al meerdere aanslagen op zijn leven. 

Het onderzoek naar de moord verliep twee jaar lang moeizaam. In oktober vorig jaar loofde het Openbaar Ministerie 20.000 euro uit voor de gouden tip. Toen maakte de politie ook bekend dat de daders een link hebben met Berghem en Zaandam. Er wordt uitgegaan van drie daders. 

Vlak na de uitzending van vorig jaar werd geprobeerd de auto van Struijks ex-vriendin in brand te steken. In datzelfde weekend werd in het huis waarbij Struijk werd geliquideerd een vuurwapen gevonden. Dat was voor zover bekend de laatste ontwikkeling in de zaak. 

  1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

    OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.