Rechtbanktekening van verdachte Peter.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van verdachte Peter. © Adrien Stanziani

Nieuwsoverzicht | Brabantse huisarts voorwaardelijk geschorst na klacht - Acht jaar cel geëist voor doodsteken broer na ruzie ‘om de honden’

Bij een unieke politieactie zijn in Nederland 49 verdachten aangehouden. Er waren meerdere invallen in Brabant. Verder was de A50 door een ongeval het grootste gedeelte van de dag afgesloten en is een huisarts uit Den Bosch voorwaardelijk geschorst. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.

 1. Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’
  PREMIUM

  Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’

  BEERS/LINDEN - Vergeet Dubai aan de Maas. ,,Dat was een fout in onze communicatie”, erkent Chadli Hachani, marketing- en formulemanager van TopParken nu. ,,Dat hebben we vorig jaar veel te veel naar voren gebracht. Zo is ook een verkeerd beeld ontstaan in de regio Cuijk, waar we nog altijd een van onze mooiste vakantieparken willen bouwen. Maar de essentie staat nog steeds overeind.” ‘Geïnspireerd’, zoals ze het bij TopParken zeggen, door het palmeiland in het oliestaatje. ,,Maar we gaan dat hier dus niet nabouwen.”
 2. Hoe de politie in de zoektocht naar Tanja Groen uitkwam bij een vennetje op de Strabrechtse Heide
  PREMIUM

  Hoe de politie in de zoektocht naar Tanja Groen uitkwam bij een vennetje op de Strabrecht­se Heide

  HEEZE - Bijna dertig jaar na de verdwijning van studente Tanja Groen in Maastricht leidde het spoor naar natuurgebied de Strabrechtse Heide. Vlakbij een vennetje in Heeze zoekt de politie deze week naar haar lichaam. Over nieuwe verklaringen uit een oud onderzoek en de link met de veroordeeld moordenaar Wim S.: „Hij vertelde me dat hij met haar lichaam van pol naar pol was gesprongen.”