Steekincident in Eindhoven, vrouw lichtgewond.
Volledig scherm
PREMIUM
Steekincident in Eindhoven, vrouw lichtgewond. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Nieuwsoverzicht | Man stak zomaar in op drie vrouwen - Adrenaline bij ballonvaarder na noodlanding in wijk

Een luchtballon heeft een noodlanding moeten maken in een Bossche woonwijk. De ballonvaarder die de landing moest maken, hield er wat gezonde adrenaline op na. En niet een, maar drie Eindhovense vrouwen zijn waarschijnlijk slachtoffer geweest van een Somalische man, die hen zonder enige aanleiding zou hebben neergestoken en zwaar verwond. Een van de vrouwen bracht het er ternauwernood levend van af. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.

 1. Nieuwsoverzicht | Autodief vraagt lift na dodelijk ongeluk - Stewardessen helpen ziekenhuis tijdens geboortegolf
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Autodief vraagt lift na dodelijk ongeluk - Stewardes­sen helpen ziekenhuis tijdens geboorte­golf

  Een autodief heeft zondagochtend een dodelijk ongeluk veroorzaakt in Den Bosch. Een 50-jarige man is daarbij om het leven gekomen; een 43-jarige inwoner van Geldrop is aangehouden als verdachte. Het Máxima MC in Veldhoven heeft te maken met een geboortegolf en Janny Hanegraaf is druk met het restaureren van mensen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.
 1. Nieuwsoverzicht | Test- en vaccinatiecontroles bij de grens - Kringloopwinkels raken leeg
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Test- en vaccinatie­con­tro­les bij de grens - Kringloop­win­kels raken leeg

  Een topdag op de Olympische Spelen, met Brabantse inbreng. Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther pakte het eerste judo-goud en dacht daarna vooral aan haar overleden broertje. Verder geven we antwoord op de acht belangrijkste vragen over het passeren van de Belgische grens. Want hoe zit het nu er mobiele controles worden uitgevoerd op prik- en test-bewijzen? En we hebben de 80-jarige Marjo, die verrast werd door een onbekende die haar heg heeft gesnoeid. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 28 juli.
 2. Meer dan 30.000 nieuwe inwoners erbij in eerste zes maanden, flinke groei te zien in Tilburg

  Meer dan 30.000 nieuwe inwoners erbij in eerste zes maanden, flinke groei te zien in Tilburg

  Er zijn in de eerste zes maanden van dit jaar meer dan dertigduizend inwoners bijgekomen in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Er werden meer baby's geboren dan dat er mensen overleden en ook kwamen er meer immigranten bij dan mensen die naar het buitenland vertrokken. In Tilburg is een flinke groei te zien, terwijl in Gilze en Rijen en Vught het aantal inwoners juist afneemt.