Een nest van de eikenprocessierups. De eerste eikenprocessierupsen krijgen rond deze tijd brandharen en die kunnen bij mensen die ermee in contact komen voor ernstige klachten zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een nest van de eikenprocessierups. De eerste eikenprocessierupsen krijgen rond deze tijd brandharen en die kunnen bij mensen die ermee in contact komen voor ernstige klachten zorgen. © ANP

Nieuwsoverzicht | Oorzaak Stint-ongeval Oss nooit achterhaald - Jeukrupsen slaan minder hard toe

Brabants nieuwsEen zwarte dag voor het Openbaar Ministerie en nabestaanden en betrokkenen van het Stint-drama in Oss waarbij 4 kinderen om het leven kwamen. De oorzaak van het drama wordt waarschijnlijk nooit bekend. De KNVB maakte bekend dat komend voetbalseizoen zo'n 15 tot 35 procent van de capaciteit van stadions kan worden benut. Het Philips Stadion is ‘proefkonijn‘ waar technologische ontwikkelingen worden getest. Dat en meer in het Brabantse nieuwsoverzicht van deze vrijdag.

 1. Nieuwsoverzicht | 29 Marechaussees van Eindhoven Airport in quarantaine - Plafond bij Hema stort in
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | 29 Marechaus­sees van Eindhoven Airport in quarantai­ne - Plafond bij Hema stort in

  De bewaking van Eindhoven Airport is flink getroffen door het coronavirus. Defensie maakte vandaag bekend dat 29 Marechaussees in thuisquarantaine zitten nadat bekend werd dat vier van hen het virus bij zich dragen. Verder was er grote schrik voor medewerkers van de Hema in Den Bosch: het plafond kwam zomaar naar beneden. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van deze woensdag.
 2. Jaar van extreem weer in Brabant: hoe storm, zeiknatte en gortdroge periodes elkaar opvolgden tot hitte van nu
  PREMIUM
  Weerrecords sneuvelen

  Jaar van extreem weer in Brabant: hoe storm, zeiknatte en gortdroge periodes elkaar opvolgden tot hitte van nu

  We stevenen af op de warmste week ooit, waarbij warmterecords elkaar nu dagelijks opvolgen. Niet eerder was het zoveel dagen op een rij 35 graden of meer. Maar het jaar 2020 kende véél meer extreme periodes in Brabant en daarom sneuvelden meerdere weerrecords: er waren heftige stormen met veel schade, gortdroge en extreem natte periodes. Een overzicht van ‘ongekende uitschieters’.