Demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie. Het kabinet kondigt een nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie. Het kabinet kondigt een nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen aan. © ANP

Nieuwsoverzicht | Rutte: ‘Feitelijk komt er een einde aan de lockdown’ - Voice-winnaar Jimi Bellmartin overleden

Hoopgevende woorden van demissionair premier Mark Rutte tijdens de coronapersconferentie vrijdagavond. Er komt vanaf 5 juni ‘feitelijk een einde aan de lockdown’. ,,Wel met beperkingen, maar toch. Dat we die harde lockdown nu achter ons kunnen laten, is erg mooi. We gaan nu de eindfase in.” Maar er was vrijdag ook triest nieuws: Soulzanger Jimi Bellmartin uit Vught overleed na een kort ziekbed. 

  1. Supercell in Brabant? ‘Wees voorbereid en neem het zekere voor het onzekere’
    PREMIUM

    Supercell in Brabant? ‘Wees voorbereid en neem het zekere voor het onzekere’

    Er wordt vrijdagmiddag in het oosten van Brabant heftig weer verwacht. Meteorologen praten over een zogenaamde ‘supercell’ met windstoten van ruim 100 kilometer per uur. Moeten we ons zorgen maken? ,,Neem het zekere voor het onzekere en tref een aantal maatregelen. Er valt waarschijnlijk regen en hagel en er zijn enorme windstoten”, zegt Alfred Snoek van Weerplaza. ,,Maar je hoeft niet bang te zijn.”