Een opgezette Aziatische hoornaar in museum Naturalis.
Volledig scherm
PREMIUM
Een opgezette Aziatische hoornaar in museum Naturalis. © ANP

Nieuwsoverzicht | Sigaretten achter dichte deur in winkel - Regen aan boetes door politie in touringcar

De Nederlandse overheid wil dat tabakszaken rookwaar vanaf oktober verstoppen in kasten en dat pakjes sigaretten een neutraal uiterlijk krijgen. Dit om het roken nog meer te ontmoedigen. Eigenaren van Brabantse tabakszaken hebben hun bedenkingen en vrezen klanten te verliezen aan België en het illegale circuit.  En kijk uit:  de Aziatische hoornaar is voor het eerst gespot in Zuidoost-Brabant.  Deze ’grote wesp’ is ongevaarlijk, maar kan wel schade toe brengen aan bijenvolken. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van maandag. 

 1. Nieuwsoverzicht | 4 meter lange python op straat gevonden - Ook popcornkramen in bioscoop verboden
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | 4 meter lange python op straat gevonden - Ook popcornkra­men in bioscoop verboden

  Grote schrik in Etten-Leur: daar werd een vier meter lange python gevonden. Gelukkig voor de hulpdiensten was het dier dood en dus niet meer gevaarlijk. Verder kwam Brabant er weer niet best vanaf in de wekelijkse RIVM-coronacijfers. Er kwamen in deze provincie ruim tweeduizend meer gevallen bij dan vorige week. Ook was het de dag waarop rapper Boef zijn straf hoorde voor het straatracen door Eindhoven en Tilburg.
 2. Opluchting bij sportscholen, grote teleurstelling bij horeca en amateurclubs in Brabant na nieuwe maatregelen: ‘Ons goede gedrag wordt niet beloond’
  Reacties

  Opluchting bij sportscho­len, grote teleurstel­ling bij horeca en amateur­clubs in Brabant na nieuwe maatrege­len: ‘Ons goede gedrag wordt niet beloond’

  De nieuwe coronamaatregelen komen hard aan. Alle horeca zijn de komende weken dicht en ook sportwedstrijden en trainingen bij amateurclubs zijn voorlopig opgeschort. Sportscholen mogen wel openblijven, zij het met 1,5 meter afstand. Brabantse ondernemers zien een zware herfst tegemoet. ,,Over twee weken open is een utopie.”