Dertien pony’s die vrijdagochtend op een hockeyveld van Were Di werden aangetroffen, blijken daar ‘s nachts door de politie zelf te zijn neergezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Dertien pony’s die vrijdagochtend op een hockeyveld van Were Di werden aangetroffen, blijken daar ‘s nachts door de politie zelf te zijn neergezet. © Jan van Eijndhoven

Nieuwsoverzicht | Verdachte gruwelijke brandmoord hoort 20 jaar cel en tbs eisen - Wat doen dertien pony's op een hockeyveld?

Tegen de Bredase brandmoordverdachte is vrijdag 20 jaar cel en tbs geëist. Janie H. zou Ger van Zundert in zijn garage in brand hebben gestoken. Drie vrienden hebben een jas ontworpen om hamburgers warm te houden en in Tilburg zijn dertien pony's achtergelaten op een kunstgrasveld van een hockeyclub. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.

 1. Nieuwsoverzicht | Meerdere doden door zelfmoordmiddel - Nederland neemt afscheid van Peter R. de Vries
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Meerdere doden door zelfmoord­mid­del - Nederland neemt afscheid van Peter R. de Vries

  Terwijl onder jongeren de ene na de andere coronabrandhaard ontstaat, is het virus ook terug in de verzorgingstehuizen. Een grote tegenslag, noemt men het bijvoorbeeld in Etten-Leur. Verder werd vandaag een dode man aangetroffen in een auto in Vlijmen. Vermoedelijk is hij door een misdrijf om het leven gekomen. Een Eindhovenaar is aangehouden omdat hij verdacht wordt van het verstrekken van een zelfmoordpoeder en Nederland nam afscheid van Peter R. de Vries. Gelukkig was er ook vrolijk nieuws: een Brabantse vriendengroep bouwde een flink zwembad van bierkratjes. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Burgemeester na ophef alleen nog in noodgevallen over busbaan - Dierenambulances kunnen drukte amper aan
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Burgemees­ter na ophef alleen nog in noodgeval­len over busbaan - Dierenambu­lan­ces kunnen drukte amper aan

  Burgemeester Jorritsma van Eindhoven gaat voortaan alleen nog in noodgevallen over de busbaan. Jorritsma lag deze week onder vuur op sociale media omdat hij last had van toeterende bussen als zijn chauffeur hem in zijn dienstauto over de busbaan reed. En boeren zeggen miljoenen euro's schade te lijden door het hoogwater. Gewassen zijn soms vlak voor de oogst verloren gegaan. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.