Volledig scherm
Bloemen op plek waar 27-jarige Hugo van Houten werd geliquideerd in 2015. © Palko Peeters

Nog geen doorbraak in moordzaak Molenschot

MOLENSCHOT - Het ziet er niet naar uit dat de politie de moord in Molenschot op oud-No Surrender-lid Hugo van Houten (27) snel zal oplossen. De drie tips die ze kreeg na een uitzending van Opsporing Verzocht over het misdrijf, hebben weinig opgeleverd.

"De tips zijn uitgerechercheerd, maar ze hebben het onderzoek niet in een stroomversnelling kunnen brengen", duidt politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer. Hij benadrukt dat de recherche volop werkt aan de zaak.

Een probleem waar de politie naar verluidt ook op stuit, is dat vrijwel iedereen in de omgeving van het slachtoffer er het zwijgen toe doet. Ook tegenover deze krant willen relaties niets vertellen over bijvoorbeeld de zakelijke contacten van het slachtoffer en mogelijke vijanden. "We weten ook niks. Het is een vreemde zaak. Maar wij willen niets liever dan dat de moord snel wordt opgelost", zegt de Bredase zanger Rinus Werrens, een van de beste vrienden van Van Houten.

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat het misdrijf direct te maken heeft met motorclub No Surrender, waar het slachtoffer een half jaar voor zijn dood vrijwillig uit gestapt was. Privé leek het het slachtoffer uit Capelle aan den IJssel voor de wind te gaan. Zijn vrouw was ten tijde van de moord drie maanden zwanger en op sociale media is er geen onvertogen woord over hun relatie geschreven.

De politie zei meteen na het misdrijf een criminele afrekening niet uit te sluiten. Van Houten heeft een strafblad, onder meer voor heling en een autokraak.