Volledig scherm
© Thinkstock

Nog twee patiënten in het ziekenhuis na behandeling in Duitse kankerkliniek

DEN BOSCH - Twee Nederlandse vrouwen liggen nog in het ziekenhuis nadat zij een behandeling ondergingen in het Duitse Klaus Ross Center in Bracht. Dit laat de politie donderdagmiddag weten. Eerder deze week overleden al drie personen.

De Nederlandse politie ondersteunt de Duitse politie en het Openbaar Ministerie in een onderzoek naar de kankerkliniek Klaus Ross Center. Over de leeftijd, woonplaats en de gezondheidstoestand van de twee vrouwen doet de politie op dit moment geen uitspraak.

De Nederlandse politie verzoekt mensen die behandeld zijn in de kliniek dringend contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg. Veel Nederlanders hebben de kliniek bezocht.

Gezondheidsrisico
'Hoewel diepgaand medisch onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, is er op dit moment een concreet gezondheidsrisico voor patiënten die bij deze kliniek een behandeling hebben ondergaan', schrijft de politie op haar site.

De kankerkliniek Klaus Ross Center in het Duitse Bracht heeft de aandacht omdat drie kankerpatiënten afgelopen week onder verdachte omstandigheden zijn overleden na behandeling in de alternatieve kankerkliniek. Naast Peter van Ouwendorp uit Elspeet overleden Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg en Leentje Callens uit het Belgische Beveren na een behandeling.

Natuurarts
Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht. Later liet hij zich omscholen tot natuurarts. Ross is niet bereikbaar, de kliniek is vanwege ‘omstandigheden’ al enkele dagen gesloten, meldt een briefje op de deur. De oprichter liet in een schriftelijke reactie weten volledig mee te werken aan het politieonderzoek.

Lees meer over de Duitse kliniek van Klaus Ross op bd.nl/klausross.