Volledig scherm
Op meerdere plaatsen in Rijen staan de straten blank. © Jeroen Stuve

Noodweer zorgt voor overlast in Noordoost-Brabant

* UPDATE 10.00 uur * DEN BOSCH - De flinke onweersbuien die vrijdagochtend over Brabant trekken, zorgen voor veel wateroverlast.

Zo staan verschillende straten in Rijen compleet blank. Bewoners in de wijken Wolfsweide en De Zaaren proberen met man en macht het water buiten te houden.

Brandweer
Ook op de Taxandriaweg in Waalwijk ligt een flinke plas regenwater, waardoor het verkeer moet opletten. Hetzelfde geldt voor straten in de Bitswijk in Uden. In Sprang-Capelle is de brandweer in actie gekomen om de wateroverlast in verschillende straten aan te pakken. Daar staan ook meerdere straten blank en bij sommige mensen staat de tuin blank.

Werkzaamheden
Opvallend is ook de wateroverlast in de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel. Daar staat de straat blank en stroomt het water bijna de huizen in, ondanks dat eerder dit jaar de gemeente werkzaamheden in die straat heeft verricht om de wateroverlast aan te pakken.

Ongeluk
Het noodweer zorgde ook op de snelwegen voor problemen. Op de A58 gebeurde twee ongelukken kort na elkaar. Daarbij raakten drie mensen gewond en een persoon kwam te overlijden.

Regen
De overlast blijft niet beperkt tot Noordoost-Brabant. Weersite Weerplaza waarschuwde vanochtend al voor zware regenbuien. Deze trekken vrijdagochtend met name over Midden- en Zuid-Nederland. Deze buien trekken geleidelijk naar het oosten. Later op de dag kunnen grote delen van Midden- en Oost-Nederland zich klaarmaken voor hoosbuien. Daarbij kan in korte tijd zo'n 50 millimeter regen vallen.

Ondanks deze heftige regenval blijft de temperatuur op vrijdag goed. Het kwik kan stijgen tot 28 graden.

Volledig scherm
De brandweer is in actie gekomen in Sprang Capelle om het water weg te pompen. © Martijn van Bijnen / FPMB
Volledig scherm
De Taxandriaweg bij Waalwijk stond blank. © Anja van Beek/ FPMB
Volledig scherm
Hoog water in de Bitswijk in Uden © Paula van den Hout